Sv: Re: ford 2,9 v6, varför använder ingen en sådan i sin v4?

Forum Övrigt SSR ford 2,9 v6, varför använder ingen en sådan i sin v4? Sv: Re: ford 2,9 v6, varför använder ingen en sådan i sin v4?

#81427
anonymous
Deltagare

forsberg_80:

Stämmer nog att röret satt en bra bit upp. Fungerande utan problem för mig. Fastän det var luft i slangen mellan pump och tank så klarade den av att suga fram soppa. Min pump kommer från en 78:ans Granada.

Kommer inte ihåg hur jag pulade ihop det med distanser, tror jag tog slangen som satt på pumpen och bara bussa i en mindre slang i den.
Hade massor med slang från Granadan nämnligen.

Nu var det länge sedan jag höll på med min, två år sedan tror jag. Fastnade i kopplingsvärlden.
Fick ingen koppling som höll, utan tillverkade en ny växellådsaxel med annat spinzes mönster (10 mm längre än orginal axel) så jag kunde få i en transporter koppling med tillhörande lamell. Transportens tryckplatta har stor diameter och bygger väldigt lite vilket gör den lämpad, men saab har inte slösat på plats direkt i kopplingshuset så där är det förbannat trångt. De jag har kvar att göra är att tillverka en 10 mm distans att ha mellan motor och växellåda och sedan flytta växellådsfästet i torpedväggen 10 mm längre bak. Då kommer vinkeln till drivaxlarna att ändras men det blir marginellt.

Gjorde en hemsida om mitt motorbyte för 4 årsen som du kan kolla på och kanske få någon ide, men hemsidan är inte den bästa (se under min profil).

Det roliga är att så många är intresserade av detta och de märktes, min räknare på sidan har gått runt ett varv!!! Trodde aldrig att jag behövde fem siffror för antal träffar.

Då man skaffat tvåtaktare har mer tid lagts på den än V6 bygget, men jag skall snart komma igång igen har jag förhoppningar om.

Lycka till och fråga gärna mer om du har funderingar….

//Snis

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng