Sv: Re: förgasare

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT förgasare Sv: Re: förgasare

#74005
matthias r
Deltagare

Kruxet är att det är svårt att hitta ett beg förgasarspjällhus som inte glappar. Av fem stycken marknadsfynd glappar fyra, och tre av dessa så pass mycket att det påverkar gången.
Förklaringen är att mässingen i spjällaxeln inte trivs ihop med zinken i husets lättmetall. Det blir en slags mikroskopisk korrosion pga kollisionerna mellan ämnena.
En process som ji och för sig inte går över en dag; innan 10 000 (ofta mer)körda mil brukar inte problemet ge sig till känna.

Bussningsidén är den bästa lösningen om inte någon schysst själ svarar på din sökning efter
en helbra beg fjuck.

På min mycket hårt slitna 96-61:a byttes motorn senast 1977, runt-82 sattes det i bronsbussningar i förgasarlagringen. Tomgång och ffa nedgång till normalvarv efter gasuppsläpp
är helt OK än idag.

Tror de flesta finmekaniska
firmor åtar sig jobbet. Kostnad? Varierar, så fråga på fler ställen om den först tillfrågade verkstan klämmer i för mycket. /Matte R

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng