Sv: Re: Försäljning av bilpapper på SSK’s forum

Forum Övrigt Off Topic Försäljning av bilpapper på SSK’s forum Sv: Re: Försäljning av bilpapper på SSK’s forum

#148231
Dicst
Deltagare

Det här är inget vi behöver lägga en massa energi på anser jag. Precis som har nämnts tidigare så är det svårt att dra gränsen mellan hur mycket plåt som har bytts vid en renovering, och rally/tävlingsbilar lyder som bekant under egna regler. Anser att det är inget konstigt, det är i första hand en fråga mellan säljare och köpare. Det händer även att hela bilar/karosser säljs utan papperhandlingar både här och på andra annonsplatser, samma problem fast i andra änden. Den största pappershandeln gällande historiskt korrekta tävlingsbilar kortslöts ju i och med de nya FIA-reglerna som tillåter mer generöst att man bygger en specifik periodspecifik biltyp av en annan bil i samma kategori, eller hur (grovt förenklat sagt alltså)?

Utan att först ha konsulterat MHRF vill jag göra en sak klar här nu:
Styrelsen ska/vill/orkar inte agera polis eller annan instans i denna typ av ärenden, hur skulle det gå till? Vi har redan att göra så det räcker för att få verksamheten att snurra runt på alla håll.
Däremot kan vi från styrelsen uppmana våra annonsörer att man bör vara smidig när man annonserar dylikt i våra egna medier så att man inte drar på hela bilhobbyn oönskad uppmärksamhet. En rekomendation från oss kanske skulle kunna vara att det är ett mindre lämpligt förfarande då i långa loppet även ”äkta” bilar kan bli misstänkta för diverse identitetsproblem.
Problemet är alltså inte stort, men om handeln skulle dominera hela webplatsen skulle det naturligtvis vara konstigt för oss alla. Dit är det långt kvar.
Stöldgods är aldrig välkommet på någon annonsplats i något sammanhang.

Mvh
/Dick
Ledamot i styrelsen

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng