Sv: Re: Frihjul / Icke frihjul V4?

Forum Övrigt Allmänt Frihjul / Icke frihjul V4? Sv: Re: Frihjul / Icke frihjul V4?

#124938
Martin Sigge
Deltagare

Att det skulle vara mer ekonomiskt att motorbromsa med en modern motor som stänger bränsletillförseln helt tror jag inte stämmer alla gånger. Om motorn har bromsat bilen mer än man skulle önska, t.ex. i en mindre brant nedförsbackebacke, då måste man ju ge gas för att hålla farten uppe. Vem säger att det inte går åt mer bränsle för att hålla farten uppe i det läget, än vad motorn drar på tomgång medan bilen frihjular?

I ett läge där man ligger och bromsar bilen medan den frihjular är det förstås bättre att bromsa med motorn medan den har bränsletillföreln avstängd

Kan tänkas att det (med en modern bil) i genomsnitt lönar sig att aldrig frihjula jämfört med att alltid göra det. Det som lönar sig mest är såklart att alltid stänga av motorn när man frihjular(om den inte drar extra vid återstart förstås.

Är det förresten någon som känner till vad motorer drar på tomgång. Per timme får man väl tänka.

Kommentarer omkring detta, någon?

Cheers!/Martin

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng