Sv: Re: Går denna 92an att få i trafik igen?

Forum Övrigt Off Topic Går denna 92an att få i trafik igen? Sv: Re: Går denna 92an att få i trafik igen?

#142023
andersson__
Deltagare
Grinolle wrote:
Efter så lång tid, och efter att bilen för länge sedan skrotats så är nog frågan ifall inte bilen anses tillhöra markägaren. Denne torde ju i alla fall vara den person som rent juridiskt har störst anspråk på bilen.
Det är väl lätt att bli lite förvirrad här, begreppet ”registrerad ägare” väger ju rätt tungt i fordonssammanhang. Grejen är ju bara att här FINNS ingen ”registrerad ägare” eftersom fordonet är avfört från registret genom skrotning.

Om bilfirman hävdar sin äganderätt till bilen så kan du ju säga till markägaren att han har några hundra tusen kronor att kräva i uppställningsavgift för de passerade åren. Det torde ju kyla ner deras intresse avsevärt!

Anders Olsson

Sant det du säger, bilen borde inte ha någon ägare alls efter som den egentligen inte finns, är skrotad enligt papperna, och den som har mest anspråk på den är markägaren, iochmedd att den stårpå hans mark och har gjort i 44 år. Håller med dig helt. Frågan är ju bara om man får igenom det vid regbes sen.

Så jag skall kontakta markägaren och ”köpa” bilen av honom? Skriva ett utförligt kvitto på vad som sålt, när och vem som säljer/köper samt summa? Blir det inte fel då när jag kommer till SBP med regbeviset i näven samt kvittot från markägaren att jag köpt den, och att det sedan inte står hans nämn över ägare i regbeviset?

Ni får ha tåla med mig kära vänner, har aldrig sysslat med sånt här innan. Vill bara ha det relativt klart hur det går till innan jag bärgar den.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng