Sv: Re: Går illa på högre varv

Forum Övrigt Allmänt Går illa på högre varv Sv: Re: Går illa på högre varv

#99727
Dicst
Deltagare

Kolla att kondensatorn är ok. En kass/glapp kondensator flyttar inte energin över brytarspetsarna och vidare i svängningskretsen, utan skapar en ljusbåge över spetsarna i primärkretsen som stjäl massor av energi från tändspänningen tills avståndet mellan spetsarna blir tillräckligt stort för att inte bära gnistan längre. Först då transformeras energin över till sekundärlindningen.

Detta ger ökat slitage på spetsar, ökad belstning på spolen, feltimad tändning och URUSEL tändenergi på höga varvtal.

Det luriga med magnettändning är att den kan snurra och gå ganska förlåtande trots att det är fel. Om man byter grejer i hela tändsystemet, men det är något fel i själva fördelarhuset kan man få leta lääänge. Har du någon alternativ fördelarkropp att byta med?

Förresten: Kolla även att fördelarkroppen inte rört sig med motorns rotationsriktning! Det gör den ganska lätt upptäckte jag i sommras, trots ordentlig fastdragning i motorblocket.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng