Sv: Re: Girvinkelgivaren trasig 3 ggr på 4 månader!?

Forum Modellspecifika forum OG9-5 Girvinkelgivaren trasig 3 ggr på 4 månader!? Sv: Re: Girvinkelgivaren trasig 3 ggr på 4 månader!?

#52738
Janne Hagnell
Moderator

När den här typen av sensorfel fortsätter kan det vara så att det inte alls är fel på givaren utan i kablage/kontaktdon. Verkstaden får bara upp koden att felet ligger i givarkretsen, byter givare, felet försvinner för att de har varit inne och pillat i grejerna, plus kanske att bilen har fått stå varmt och torrt på verkstad en stund, men kommer sedan tillbaka.
Åtminstone på ABS-sensorer går det att mäta motståndet och därmed direkt kolla om givaren eller dess kablage är kass (minns ej värdena på rak arm). Får du högt eller oändligt motstånd klipper du kabeln strax innan sensorn och mäter igen. Är det fortfarande för högt är sensorn kass, annars kablaget, och då kan du skarvlöda ny kabel och täta med krympslang. :wrench

96 V4 1975 ”Bollen”
96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng