Sv: Re: Girvinkelgivaren trasig 3 ggr på 4 månader!?

Forum Modellspecifika forum OG9-5 Girvinkelgivaren trasig 3 ggr på 4 månader!? Sv: Re: Girvinkelgivaren trasig 3 ggr på 4 månader!?

#60782
Dicst
Deltagare

Finns det kontaktdon så öppna dem och kolla. De kan se fina ut utifrån, men innuti kan metallstiften ha ärgat bort fullständigt. Ibland är stiften ihåliga av allt frätande från salt, vatten och ström. Har hänt mig på bl a kontakten till kylelfläkten.

En helt annan men högst tänkbar felkälla i en modern bil: Har du eller tidigare bilägare använt kopparpasta på några detaljer? Reservdelsfirman hos mig säljer sig förmögen på olika givare och sensorer av den anledningen. Värst är det tydligen med diverse ABS-sensorer och små givare nära hjulen, då det lätt introduceras vilseledande krypströmmar när det bildas galvaniska element av aluminiumfälg + kopparpasta + stål + saltvatten i en ljuvlig kombination.

/D

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng