Sv: Re: Girvinkelgivaren trasig 3 ggr på 4 månader!?

Forum / Modellspecifika forum / OG9-5 / Girvinkelgivaren trasig 3 ggr på 4 månader!? / Sv: Re: Girvinkelgivaren trasig 3 ggr på 4 månader!?

    januari 14, 2014 at 12:13 #152900

    @Dicst wrote:

    En helt annan men högst tänkbar felkälla i en modern bil: Har du eller tidigare bilägare använt kopparpasta på några detaljer? Reservdelsfirman hos mig säljer sig förmögen på olika givare och sensorer av den anledningen. Värst är det tydligen med diverse ABS-sensorer och små givare nära hjulen, då det lätt introduceras vilseledande krypströmmar när det bildas galvaniska element av aluminiumfälg + kopparpasta + stål + saltvatten i en ljuvlig kombination.

    @Janne Hagnell wrote:

    Ska man inte ens få vara glad för sin kopparpasta numera? :sad
    Har testat med CRC:s metallfria pasta på bromsar och hjulbultar, men tyckte inte den var alls lika bra. Stelnade lätt och blev som torkad silicone.

    Intressant! Men vad ska man använda istället för kopparpasta, vanligt fett?

    @Janne Hagnell wrote:

    Jag har en multimeter med summerfunktion, suveränt när man ska mäta kablar och liknande där motståndet ska vara lågt. Du kan koncentrera dig på var du sätter “pinnarna” och i övrigt bara lyssna, piper det är det ok. Du upptäcker lätt glappkontakt också, då du får hackande i pipet när du dra och vrider på prylarna. :CE

    Ok, men då blir det till att leta reda på båda ändarna av kabeln och mäta stift för stift om jag fattat det rätt?

    Någon som har koll på om detta är lätt/svårt att komma åt?