Sv: Re: Gissa vad jag kört några mil med idag!?

Forum Övrigt Allmänt Gissa vad jag kört några mil med idag!? Sv: Re: Gissa vad jag kört några mil med idag!?

#127013
kung sudoku
Deltagare

Intressant läsning…..
Med tanke på hur insatta alla är i miljöbilar, vilka alternativ som gäller i framtiden mm, är det förvånde att så få inte inser att en liten biltillverkare som Saab, helt är beroende av de strategiska beslut som tas inom GM globalt. Resurserna för att vara marknadsledande inom tex miljöbilssegmentet, finns knappast hos Saab enkom. Det är GM som bekant styrs från staterna som pekar ut riktningen dit respektive märke, Opel, Chevrolet, Saab, Hummer etc ska gå. Sen är det ju som bekant ”money talks” och än så länge driver inte bensinpriserna upp suget efter alternativ tillräckligt.

Att etanolen blivit en succé är toppen för Saab och även andra. Det bevisar också att kunderna är beredda att ta till sig alternativ. Och kan man få alternativet att gynna plånboken lika mycket som miljön, så kommer det att gå i rasande fart i alla fall i Sverige.
Tyvärr är koldioxid-diskussionen ett globalt ämne och vad länder som Indien och Kina gör är långt mycket viktigare än om vi alla åker Prius här hemma. Dock är det självklart att även vi ska dra vårt strå till stacken.
Problemet är att ”alla” inklusive mig själv puttrar runt i bensin/dieselbilar i väntan på A L T E R N A T I V E T…….

Vad det gäller Turbo-X så var det längesedan jag läste så mycket positiv journalistik om Saab, vilket är precis vad Saab behöver. Bilen gjordes väl i en begränsad upplaga och så vitt jag föstår så är de sålda.
Sen är det ju helt och hållet upp till köparen att beställa den bil man finner uppfyller ens egna krav på ekonomi, utstrålning, prestanda, miljö mm.
Jag tex skulle inte få in familjen i en Prius, och har inte råd med en Lexus (underbar miljöbil med över 200hk….som går på bensin över 50km/h)
Så jag åker diesel, som dels har låg driftskostnad, dels lägre koldioxidutsläpp än bensin.
Men som givetvis har andra nackdelar som partiklar och hög skatt.

Kung Sudoku

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng