Sv: Re: GPM-kolvar och gänga tempgivare

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT GPM-kolvar och gänga tempgivare Sv: Re: GPM-kolvar och gänga tempgivare

#64980
mats jonsson
Deltagare

Jag importerade GPM-kolvar under några år. 1989-1992 närmare bestämt. Sålde dryga 100-talet och fick 69 st i retur.

En kille i Västergötland skaffade sådana på egen hand till sin Sport. Efter 70-80 mil så fick han kolvskrammel och när han rev motorn så hade det försvunnit 12/100 på kolven.

Vid samma tid kunde man köpa renoverade vevaxlar från Timmele Motortjänst. Med nya stakar, tappar och lager. Inte billigt men det var fräscha grejor. Och de sade att GPM var något man monterade om man absolut inte kunde finna något annat. Detta har jag sedan fått bekräftat från folk som sysslar med veteranhojar.

Nu kommer Fredrik säker att skriva att jag talar i eget intresse men faktum är att jag sedan 1992 har krängt ett annat kolv fabrikat där har det sedan 1992 varit en enda reklamation på grund av materialfel och det var 1994.

Nu tycks tillgången på kolvar vara stor. Herr Enander och hans kompisar har tagit fram smidda kolvar och det är bra. Om man har block. Gjuten kolv+haveri= Byt kolv alt. borra. Smidd kolv+haveri=byt block. Faktum är att de här smidda kolvarna kommer från Venolia, en leverantör jag använder själv, och det det är kanongrejor som ”Husky-killarna” har tagit fram. Så blir det haveri så beror det troligare på felaktig bestyckning eller tändningsinställning.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng