Sv: Re: GT vevaxel kontra standard

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT GT vevaxel kontra standard Sv: Re: GT vevaxel kontra standard

#38931
Dicst
Deltagare

Haha. Hej Truls, lever du? Sällan man hör nåt från XP-klustret nu för tiden.

Nej, så skitig är den inte riktigt än. Jag kanske har en för gammal version? 😀
Jo jag vet att det finns bilder och info där, men du missförstår syftet med frågan. Jag ville se om jag kunde locka fram någon annan gammal ”så här gjorde vi” information. Tar man fram XP-manualen vågar tyvärr ingen säga något, oavsett hur bra eller dåligt man lyckats själv. Det är ju historiskt intressant om inget annat.

Jag håller med om att öppnad cylindervägg enligt Saabs gamla anvisningar inte borde göra susen tillräckligt utan ev jackning av kolv, men Saab själva har ju gjort så här av någon anledning. Sen vet jag att det finns massor av kul XP-experiment (kul ord) vi vanliga dödliga inte får ta del av.
Angående spolportens öppning i vevhuset rent allmänt vid användande av GT-vev finns det olika åsikter. Du (som till skillnad från de flesta av oss andra rena amatörer) är skolad i ämnet får gärna dela med dig, så lyssnar jag och lär.

Med vänlig hälsning,
/D

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng