Sv: Re: Håkan och Karls mekarhörna

Forum Övrigt Projekt / Min bil Håkan och Karls mekarhörna Sv: Re: Håkan och Karls mekarhörna

#36122
turbocab
Deltagare

Lite teknisk hjälp med Karls 9000 Behöver vi. Kolla bilden – är detta en original BTR för 9000T 1985? Den är vänd åt fel håll så jag ser inte siffrorna på den alls tyvärr.

Det är alltså den integrerade varianten som sitter med en oring rakt ner i en Fuel-rail av fyrkantsmetall. Jag fick för mig att det satt den ”vanliga” varianten ala og900T16 på dessa tidigare årsmodeller. Nån som har koll?

Problemet med bilen är alltså: När man gasar iväg lite fint och man går över från Vakum till Tryck så ballar det ur. Svåra misständningar och effekt-tapp, man får liksom inget laddtryck. Men den varvar ändå hyfsat fint, ökar man varvet långsamt utan att bygga tryck så går det bra. Mao – det verkar som att när trycket kommer så ballar allt ur. Vad påverkas av tryck – BTR Såklart, även fördelaren, men nåt mer? Jag har blåst i fördelaren men det låter ”rätt” och är stopp i klockan. Jag funderar om det sitter en annan BTR, typ 3 bar eller värre på denna bilen och det blir fel med bränslet vid ladd.
EDIT: Tändning är för övrigt kollad, 16 grader. Rätt stift, original NGK, är monterade, nytt lock och rotor också.Vi har kollat över det mesta i slangar och sånt, verkar normalt allting så långt. (det var det inte först, vi har löst en del småproblem men problemen kvarstår! )

Nästa problem. Från Vänster hjulhus främre del kommer denna rätt stora slang. Den är helt avklippt, vi ser slutet på den precis bakom luftburken. Den verkar ha fästen i plast som tyder på att den gått upp mot insuget? Nån som har koll? Vad för stor slang går från Vänster hjulhus nånstans och upp mot insuget?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng