Sv: Re: hål i kolv

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT hål i kolv Sv: Re: hål i kolv

#45184
marcusekner
Deltagare

Nu när 95-oktanig bensin har 10% etanol i sig krävs ännu mer bränsle per del luft från förgasaren, så byter ni till ett större munstycke i förgasaren slipper han nog spikningar o hålade kolvar i fortsättningen. Ett 5% större munstycke borde räcka om min huvudmatte stämmer.

Det kan även vara en bra ide att kontrollera toppen så det inte är onödigt stort gap mellan kolv och squishbandet. Mäts enkelt med att klämma lödtenn eller lera och mäta med skjutmått. Nån saabmänniska måste bekräfta detta så jag inte ger fel uppgifter, men jag har hört att saabarna ska ha cirka 0,75mm mellan kolv och squishband, och det låter rimligt för mig. Detonation sker oftast i ändgaserna – längst bort ifrån tändstiftet. Genom att knuffa in gaserna mot tändstiftet slipper man det, men bara om squishbandet är tillräckligt tight.

Annars väldigt roligt att det faktiskt funkar att laga kolven sådär 🙂 jag skulle se upp för framtida sprickbildning, men som en nödmetod är ju detta klockrent 🙂 :wrench

Gillar verkligen Johns tvåcylindriga Fiat, läste hemsidan om den. Det närmsta jag kommit sån sorts fulmek är när jag fick lov att tejpa fast förardörren i karossen med silvertejp och klättra genom passagerarsidan i en månad för att dörrlåset var trasigt 😀

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng