Sv: Re: Håll tummarna för Trollhättan

Forum Övrigt Allmänt Håll tummarna för Trollhättan Sv: Re: Håll tummarna för Trollhättan

#76931

Citat:


Någon med insikt får gärna föklara för en lekman varför det gått så illa för Saab och så bra för Volvo som bara expanderar i Sverige?


Inte för att jag har så mycket insikt, men…

Volvo har snott åt sig en stor och köpstark grupp köpare, nämligen amerikanska ”fotbollsmammor” som vill ha stora säkra bilar att frakta runt sina barn i. Volvo slog sig in på den marknaden redan med 145:an, och nu när många av mammorna kör SUV:ar kom Volvos XC90 som en skänk från ovan.

Under tiden har Saab profilerats som ett uddamärke, medvetet eller inte. Konstiga reklamkampanjer med bilder på kugghjul och flygplan gav inga höga försäljningssiffror.

Detta är min förklaring. När det kommer till kritan så är det USA-marknaden som bestämmer, eftersom varken Saab eller Volvo satsar på småbilar. I Europa är ju småbilar nästan det enda som säljer i några större mängder (nåja).

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng