Sv: Re: Har min generator gett upp ?

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Har min generator gett upp ? Sv: Re: Har min generator gett upp ?

#139203
greven
Deltagare
Fredrik wrote:
Lars!

Snurra på säkringen till lyset! Det är ett Mkt vanligt fel på Saab 93-96. Synd att det var Chrille som jobbade då Gerda slutade Kl 18. Hon hade visat dig direkt varför lampan inte lös.

Eftersom du kör en gammal bil som byggdes innan halvljuslagen kom så är det inte världens kraftigaste generator i din bil. Således kan det bli problem om du kör korta sträckor med låg varvtal & många förbuckare påslagna.

Jag brukar själv bara köra med på slaget parkeringsljus! Blivit stoppad ett par gånger för detta & då har jag sagt att du ser väl att det är en Saab? Ja självklart säger konstapeln. Jag svarar honom att Saab har varselljus.

Min erfarenhet är att i innerstadstrafik så kan det bli problem eftersom Likströmsgenratorn behöver varv för att leverera ström!

/Fredrik

Jo, jag anade att det handlade om att likströmsgeneratorn inte orkar med någon större strömförbrukning särskilt vid såna körförhållanden som varit aktuella för mig. Bara att anpassa sig, antar jag. Tack för tipset med säkringen. Ska kolla det. Har ju förresten tänkt snygga till säkringsdosan iaf. Behövs väl sannolikt rengöring och lite smärgelduksbehandling osv. För övrigt får jag väl anpassa besöken på Preem till Gerdas arbetstider i fortsättningen.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng