Sv: Re: Hårdare fjädrar och stötdämpare???

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Hårdare fjädrar och stötdämpare??? Sv: Re: Hårdare fjädrar och stötdämpare???

#27690
vee-eight
Deltagare

Gjorde så med min V4. Köpte 900 OG´s bakfjädrar och satte fram. Jag uppskattade vilken höjd jag ville ha efter kapning, och måttade på fjädern bakom hjulet. Detta motsvarade 1,5 varv på min (det första varvet har mindre stigning än resten). Efter kapning och montering så kunde jag konstatera att det var väldigt enkelt att sätta dit fjädrarna igen, då de inte behövde komprimeras så mkt som originalen. Det var precis perfekt tryck på de två gummibuffertarna som är ”ändläget” för den övre länkarmen när man hissat upp bilen fram. Mao, de kraftigare fjädrarna krossar inte gummibuffertarna pga den kortare längden, men ändå har tillräckligt fjädertryck kvar att inte riskera fara ur fjäderfästena.

Körupplevelsen är såklart stötig, eg skulle man kanske ha mjukare fjädring och en krängningshämmare, men då börjar det bli lite väl avancerat för en simpel sänkning. Jag använder KYB´s gasdämpare, och jag tycker bilen beter sig som den skall. Inga konstigheter.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng