Sv: Re: Hardcore Racing 93:a -57 [Projekt i Rost-o-Rök-garaget]

Forum Övrigt Projekt / Min bil Hardcore Racing 93:a -57 [Projekt i Rost-o-Rök-garaget] Sv: Re: Hardcore Racing 93:a -57 [Projekt i Rost-o-Rök-garaget]

#201468
Dicst
Deltagare

Stötvis framryckning i garaget ibland.
Lite vinterpyssel i väntan på att isen bär ordentligt:

Monterat hasplåt fram. Ingen lek att få dit begagnade grejer som suttit på en annan (skev) rallybil, puh!

Ska bli skönt att ha den på plats, har lyckats slå i några isvallar tidigare år och den behövs.

Tillverkat ett fäste som funkar utan stötfångare och monterat en dragögla även bak.

Bakaxeln fick sig en kyss på vänster sida förra säsongen, så sedan dess har bilen ålat sig på ett skumt sätt när underlaget är löst. Har vid flera tillfällen blivit överaskad av att bilen vill i diket på grusväg redan vid låga hastigheter. Gjorde en fyrhjulsmätning hos en firma i veckan som var och den visade på att vänster bak pekade 1.38° toe-out. Jaha, bara att låna sig en bakaxelriktare alltså.

Några kontrollsamtal till folk som kan knepet gav följande goda råd:
– Spänn fast bilen ordentligt
– Lägg klossar mellan bakaxeln och bakaxeltunneln

Två händer räcker inte långt när man ska ge sig på så spännande fysikaliska experiment, så jag skaffade en hjälpreda och sedan ritade vi upp bilens placering på golvet mot vissa mätpunkter m h a vattenpass.

En matematisk kontroll samt lite kryssmätning mot referenspunkter gav att vi skulle bända drygt 4cm i vår referenspunkt.

Med några rejäla spännband och vajrar i olika riktningar med rejält tag i 2-ton fräs, 2.7-ton jeep och annan fast inredning för att hålla bilen på plats var det dags att kröka rätt axeln. Det gick alldeles utmärkt faktiskt.

En passagerarstol monterades också för att kunna bjuda kidsen på lite realityupplevelser utöver TV-soffans biljaktsfilmer/TV-spel.

Passade också på att göra fäste för en brandsläckare lite strategiskt.

Nu ska jag bara bestycka förgasare och göra ett passagerarfotstöd, så är jag redo för helgens lokala istävling. 😈
https://sv-se.facebook.com/lillmyrasisrally
Enda Saab… överhuvudtaget… ever. 😯 Bara V8:or, folkraceök och turbopreppade monster, jag kommer att bli uppäten! Hoppas kunna skrämma några Volvo 740 iaf, men tyvärr har jag inte min 6:35 favorit-is-växellåda i bilen. 8:39 SP1 är lite för hög utväxling för ändamålet, men jag orkar inte byta nu.

/D

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng