Sv: Re: Hastighetsmätare!

Forum Modellspecifika forum 90/99 Hastighetsmätare! Sv: Re: Hastighetsmätare!

#49087
matias
Deltagare

Nu kan jag bidra lite till kartläggningen av hastighestmätare!

Min hastighetsmätare gick sönder eftersom den ingående axeln kärvar i bussningen och vajern inte orkar dra runt den. Ett annat problem jag stött på är att visaren inte går tillbaks som den ska, den utgående axeln kan tydligen också kärva i sin bussning.

Jag har varit i skroten två omgångar och hämtat hastighetsmätare, en med W= 0,64 och en med W= 0,613. Båda urtavlorna är exakt likadana så mätarna kan inte vara utbytbara med varandra. Jag tror också att W-värdet ger ett mått mellan ingående axelns rotationshastighet och visarens utslag. Det måste betyda att olika bilar har olika förhållanden mellan dreven som driver vajern i växellådan.

Jag antar att 0,613 är till 4-växlade bilar (jag tog den ur en 4-växlad GL) och 0,64 till 5-växlade?

Jag ska montera mätaren med 0,613 på min 4-växlade 99:a och sen får jag kolla mot gps:en för att se hur det stämmer…
:geek:

Först behöver jag få tag på en ny hastighetsmätarvajer också, därför gick jag med i Saab-klubben förra veckan. (Det hade jag tänkt göra ändå, men nu har jag fått ändan ur vagnen…)

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng