Sv: Re: Hastighetsmätare SAAB 99-84 hänger sig i fart

Forum Modellspecifika forum 90/99 Hastighetsmätare SAAB 99-84 hänger sig i fart Sv: Re: Hastighetsmätare SAAB 99-84 hänger sig i fart

#134852
nittinian
Deltagare

Hej igen.
Har mekat med lite annat denna månaden, men senaste veckan har det varit hastighetsmätar analys…
Efter felsökning, med ett antal gånger nedmonterat gummi och mätarhus har jag kommit fram till följande;
Medbringaren på mätarinstrumentet har gått mycket trögt av nån anledning, inget axialspel. (Kanske för att bilen stått i 10 år?).

Detta har lett till att wiren har stått still ibland( eftersom mätaren stannat ibland på olika hastigheter). Om wiren står still och bilen kör så kan två scenarior utspela sig, antingen går plastdelen av wiren av uppe vid mätaren eller nåt annat (mätardrevet nere vid växellådan).
1/Har köpt en beg hastighetsmätare med bra axialspel, provkört den med lös wire och borrmaskin,både löst på bänken som monterad i bilen ( legat med borrmaskinen under bilen under växellådan),allt fungerat perfekt.
2/Köpte visserligen ny wire på mekonomen ( SAAB hade inga).

3/ Alltså kvarstår ett förmodat defekt mätardrev ner vid lådan… Lossade bulten som höll hållfästet mot mätardrevet som wiren är skruvad i, men då började det rinna ur olja. Är det någon som råkat ut för ett trasigt drev och bytt detta mätardrevet? Måste lådan tömmas på olja eller rinner det bara lite grann medan man tar bort mätardrevet?

Tacksam för synpunkter/ feedback.

/Mvh Claes

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng