Sv: Re: HELLSTROKERS

Forum Övrigt Guldtrådar HELLSTROKERS Sv: Re: HELLSTROKERS

#104845
Dicst
Deltagare

Så många roliga trevliga reaktioner det blir. Kul! 🙂

Tyvärr finns det andra som reagerar med oro och helt fel attityd till det ev. namnet. Se tex den här artikeln i Aftonbladet som jag fick mig tillmejlad imorse av en kompis. Det är lika bra att reda ut detta direkt:
Naturligtvis ska man inte sätta sig eller andra i den här typen av otrevliga situationer, men samtidigt så måste man ju värdera vad som är reserverade ord och bilder. Jag har ju tidigare stött på namn som både Hells-kitchen, Helldrivers och Hellmoppers. Likadant med Angel eys, angelfire osv.
Organisationen i artikeln ovan HAR registrerat det sammanlagda namnet, typsnittet och logotypen som varumärke och äger därmed rätten till detta, precis som vilket annat varumärke som helst. Det måste väl vara en ganska tydlig gräns, eller hur? Enskilda ord måste fortfarande kunna användas i språket. Skulle Judas Priest tex isåfall ha ändrat låttiteln ”Hell bent for leather” till ”Kjell bent for leather” kanske? :sick: :duck:

Nu har det ALDRIG varit fråga om att imitera någon intresseorganisation för motorcyklar varken till utseende eller namn, utan det här har växt fram som en kul tanke utifrån namn på gamla fräna leksaksbilar och hårdrockskassettband. Något som ganska många i min ålder har gemensamt vill jag tro.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng