Sv: Re: HELLSTROKERS

Forum Övrigt Guldtrådar HELLSTROKERS Sv: Re: HELLSTROKERS

#117174
Dicst
Deltagare

Hjäääälp vad mycket det händer i den här tråden bara man blundar ett ögonblick! 😮

Bra att vi har fått ventilera lite ideer och åsikter. Då ska vi se om jag kan sammanfatta nåt..

Namn
Jag förstår precis hur du menar Rodder76. I gamelsaabsamanhang är det dock aldrig tidigare använt vad jag känner till och därför borde det vara gångbart. Jag och Pelle S satt och spånade och vi tyckte det lät fränt. Däremot håller jag mig mer än gärna långt borta från allt vad dödskallar och olika andra symboler står för.

Logga
Hmm, den senaste verkar ju frän. Lite klassisk skräckfilmsrubrik över den. 😮
Jag tackar för de synpunkter och förslag som kommit fram och ska med hjälp av lite duktigt folk jag känner gå till ritbordet. Det här är dock inget halva saabsverige behöver sitta på ett forum och rösta om, då kommer vi att få lika många alternativ som det finns saabägare.
De som är seriöst intresserade av att ta fram en gångbar logga kan PM:a mig, så kan vi föra dialogen där och återkomma med ett nytt utkast. Har man fler ideer kan man gärna maila eller PM:a mig förslag i nåt bra filformat.

Kriterier kommer vara:
– praktiskt genomförbart hos tryckeri/dekalfirma
– egen stil (ska inte gå att förväxla med något annat eller bygga på tidigare välkänt typsnitt)
– passa att klistra på alla kulörer
– ”ren” stil (inte för plottrigt)
– ev. någon slags saabanknytning (tilläggstext?)
och
– absolut inget som kan förväxlas/anknytas med en MC-logga!

Men jag håller med både Hotrodder och SAABKrill i deras inlägg. Första utkastet jag presenterade är inte bara påhitt, utan det har till och från lagts ned en hel del tid på den, även om jag inte är så duktig på att göra schnygga linjer….

Organisation
Jag vill bara göra ett förtydligande här; :lecture:
Hellstrokers är inte en klubb, det är tänkt att fungera som ett nätverk! Det kommer inte finnas någon mer organisation än en samordning av namn (ev. mailadresser) för de som är intresserade av att träffa andra med liknande intresse inom bilhobbyn. Inte konstigare än att det finns de som är intresserade av tex plastspoilers eller husvagnar.

Jag hoppas däremot att det kan vara en inkörsport till SAAB-världen främst för de som har en bil eller ett intresse som ”faller utanför ramarna” och kanske själv inte tycker att den platsar in bland finare veteraner. Det ska vara öppet för alla intresserade att köpa en dekal att sätta på sin bil, självklart även med en inbjudan till Saabklubben.

Varför Hellstrokers?
Det här är ett privat initiativ som jag själv tagit (ingen inblandning från varken styrelse eller klubben) för att ge svängrum även för de som inte har/kör mintrenoverade bilar. Visst är det en plojgrej, men många kring min ålder och yngre inte har de rätta kontakterna, ekonomin eller kunskaperna att få ihop en perfekt bil. Likväl har dessa personer intresset och måste enligt min mening också få känna att de hör hemma med sina bilar och ideer bland allt nytvättat och blankt krom. Kanske kan de frälsas till originalfreaks…? :angel: :deal:

Visst tycker även jag att bilar bör hållas i sitt bästa skick och renoveras vackert, men ibland måste man även vara glad åt tokstollar som tex Kortnos (inget personligt påhopp) som lyfter fram ett vrak ur skogen gör sin grej. Han har ju räddat en bil iaf och med tiden kanske han eller någon annan med rätt resurser väljer att bygga den till ett mer originalstuk.
Men Hellstroker behöver ju det tidigare sagts inte handla om RatLook, även om det är ett slags extremuttryck för företeelsen. Det räcker med att man som gammal gubbe har öppnat upp luftburken lite extra och ibland låter faan flyga i en med ett lite onödigt kraftigt gaspådrag i en rolig situation. Det finns som bekant grader i helvetet…

Det här är ett sätt för oss gammelsaabtomtar att få utlopp för en egen stil och en sinnesstämning som vi tidigare inte har haft ett eget namn på. Det närmaste har väl varit ”Busbil”? Inom VW-svängen kör man tex ”HoodRide”.

/”Ride on, ride on…”

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng