Sv: Re: hemmabygda ”korsinsug”

Forum Övrigt SSR hemmabygda "korsinsug" Sv: Re: hemmabygda ”korsinsug”

#130598
kjellboget
Deltagare

Kan nu avslöja att det kors jag tidigare publicerat kommer från Saabs tävlingsavdelning och är en prototyp till senare kors. Mats Karlsson som har varit till stor hjälp att identifiera korset har sänt mig bilder från 1968-69 där Rolf Eberfors håller på att montera ett lika dant. Saab höll då på att exprementera med insprutning i korset.

Mats berättar att det finns 3 st. kända kors. Ett finns i USA som kom dit i början på 80-talet som han har bilder på. Mitt kors, samt en motor med detta kors som i början av 80-talet såldes till Tranås trakten. Jag kan tänka mig att det var Oli Juntala som köpte denna motor men han har inte kvar bilen då han sadlade om till Starlet tror jag det var.
Så ett kors till finns förmodligen på någon gammal tävlingsbil i landet.
Ytterligare ett till kan finnas. Tidigare i tråden visar JoWi från Finland sitt bygge och frågan är om inte hans kors är lika dant?

Det intressanta är att detta kors är godkänt i grupp 6, 66-69 i en V4 och det lär man vara tämligen ensam om.

/Kjell

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng