Sv: Re: hjälp

Forum Modellspecifika forum 90/99 hjälp Sv: Re: hjälp

#99865
Lsoderlund
Deltagare

Fixade bromsarna idag. Felet var till min lättnad väldigt inte allt för dyrt. Förra veckan så köptes nya klossar, monteringsats och dorn på Mekonomen. Idag tog jag bort de gamla klossarna. Med lite våld fick jag ut dem, när de kom ut så föll de sönder i mina händer. Konsistensen på klossarna var typ som mariekex som doppats i varmt vatten. Klossarna var märkta Biltema skall tilläggas.

Runt ok cylindern var det en massa slagg. När detta slagg tagits bort så funkade cylindern felfritt. På med nya bromsklossar och problemet var avhjälpt. Dock efter en rejäl rengörning (ca 1h/ok).

Dornet jag köpte på Mekonomen var i helt fel storlek. Trots att de garanterade att det var rätt storlek. Som tur var så hade OK där jag bytte klossarna på, ett dorn i rätt storlek.

Till min lättnad var det inte svårare än så. Det kunde ju ha blivit ganska dyrt. Men ibland ska man väl ha lite flyt. Inte sant?

Saab 99 GL ´83 "Tant Brun"
Saab 900 Turbo cabriolet ´87 "TureTurbo"
Saab 96 TT ´65 "Pruttingvar"
Saab 9-3 Vector SC ´09

Skämsbil:
Audi A6 Avant

Kassör Svenska Saabklubben samt medlem i Bakrutans redaktion

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng