Sv: Re: HJÄLP!

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 HJÄLP! Sv: Re: HJÄLP!

#63981
goran sahlen
Deltagare

Det här kan ju vara vad som helst nästan, men du kan ju börja i någon ände och se ifall det hjälper. Jag föreslår därför:

1) Tag av luftfiltret och kolla att chokespjället inte fastnat i stängt läge. Då får bilen ingen luft när den ska starta och då blir det inget. Är spjället stängt kan man peta upp det (försiktigt!) med ett finger eller nåt verktyg. Det kan vara förgasarens länkarmar som hakat upp sig.

2) Skruva ur tändstiften och kolla att de inte är sotiga eller brända. När bytte du sist? Efter 1000 mil eller så kan det väl vara lagom annars. Ett gammalt tändstift ger svagare gnista och om tändningen inte är perfekt inställd ger det lätt startproblem.

3) Bränsle kommer säger du – men det kan ju vara så att munstyckena i förgasaren satt igen sig också – kanske inte så troligt, men det KAN hända. Då får man försöka blåsa rent.

4) Om inget annat hjälper kan det vara idé att dra igång den för att se om den är totalt avslagen eller inte. Ge i så fall en ”hutt” soppa i förgasaren (utan luftfilter), koppla en bogserlina och dra igång bilen med treans växel ilagd och frihjulet urkopplat. När bilen rör sig framåt, vrid på startnyckeln och var beredd koppla ur ifall den startar.

5) Men eftersom du inte kan hålla på så där varje gång du ska starta bilen föreslår jag som säkerhetsåtgärd att du byter tänddelarna och ställer in tändningen ordentligt. Det mår bilen bara bra av, och även om du har gnista så kan den som sagt lämna en del i övrigt att önska.

Mystiskt dock att det kom så plötsligt… Skriv tillbaka så vi får reda på vad det var. Kanske har andra människor också andra idéer än de ovan.

Lycka till!

Göran

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng