Sv: Re: Hjälp: Försöker bevara fin 99:a

Forum Modellspecifika forum 90/99 Hjälp: Försöker bevara fin 99:a Sv: Re: Hjälp: Försöker bevara fin 99:a

#57990
martin h
Deltagare

Hej!

Kan bara beskriva hur jag brukar göra, därmed inte sagt att det är rätt och allt annat fel 😉

Slipa eller blästra bort all rost,
måla grundfärg på det plåtrena (jag brukar använda Hagmans två komponent, men det fungerar säkert med anna färg också),
spackla tunt (det blir alltid en försänkning där du blästrat bort färgen) och slipa (sista slipning med minst 400, gärna 600-papper, annar syns reporna)
grundfärg igen
sedan färdigfärgen

Om du väljer att bara lacka ett område kring lagningen så bör du slipa/polera ytterområdet av det sprayade så att du får en slät och jämn yta överallt. (i utkanten av sprutbilden blir det annars knottrigt) Det kan man göra med t.ex ett 2000-papper, sedan polermedel (typ autosol), sedan vaxning så brukar det bli bra. Färgen måste vara genomhärdad innan du börjar polera.

Jag kör med riktig lack och tryckluftsspruta, men det går ju även bra med sprayburk. Se dock till att du har ”riktig färg” i burken. T.ex. autoexperten tillverkar din kulör på sprayburk. Billig bättringsfärg har en tendens att chansera och t.o.m. börja flaga efter ett antal år, så det vill du inte ha.

/Martin

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng