Sv: Re: Hjälp! Problem med tomgång+ojämn gång.

Forum Modellspecifika forum OG900 Hjälp! Problem med tomgång+ojämn gång. Sv: Re: Hjälp! Problem med tomgång+ojämn gång.

#163285
rask
Deltagare

Hej,

Min mek är billig men inga Saabspecialister så bäst att jag gör research och de jobbet, annars byter de alldeles för mycket… 🙂 Spekulerade i att drivaxeln skulle behöva bytas men vet inte ens om de ens hade känt att axeln glappade…

Har bifogat en bild, är det den detalj som kallas ”inner driver” som bör byta sida på? Och nållagringarna är de lager som sitter ”tripoden”?

Och en fråga till: På vilket sätt gör det så att glappet mellan drivaxel och växellåda försvinner? Som sagt så glappar höger axeln i sidled (inte axiellt) när jag rycker i den. Om man byter plats på kopparna så snurrar de ju i en annan riktning när man kör, alltså sliter man i motsatt riktning. Skulle glappet enbart vara i själva drivningen kunde jag förstå att det skulle försvinna med ett byte, men hur löser det glappet i sidled? (med sidled menar jag om man rycker i axeln tvärs dess riktning, alltså inte i längsled)

Har för övrigt en aning axiellt glapp på vänster sida.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng