Sv: Re: Hjälp! Problem med tomgång+ojämn gång.

Forum Modellspecifika forum OG900 Hjälp! Problem med tomgång+ojämn gång. Sv: Re: Hjälp! Problem med tomgång+ojämn gång.

#163291
rask
Deltagare
morsole wrote:
Du har hittat en bra beskrivning där.
”Inner driver” är rätt beteckning på delen som ska byta sida.
Naturligtvis ska/får inte tripoden vara extremt sliten.
Rörelsen i sidled är ju given vid fjädringsutslag och ska kunna göras; det är tanken bakom konstruktionen.
Det blir en liten ”grop” där tripoden ligger an i inre koppen när man drar på, där vill tripoden sträva efter att ligga an.
När tripoden hamnar på kanten blir det vibrationerna du känner.
Har du dessutom lite glappa i spindlar/styrledar, känns det kraftigt.
Hur gjorde första verkstan när de bytte knuten??

Mvh Johannes

Nja, när jag menar rörelse i sidled är det mer som att det är ett glapp imellan koppen och tripoden. Det säger klonk-klonk därifrån när man rycker i drivaxeln, och enbart på den sida där jag har problem. Men det är kanske det som har hänt, att skåran som blivit i så djup att det det blivit glapp? Ber dem nog plocka ner grejerna och skulle tripoden vara sönder så får de väl byta den också… Går det att enbart byta en lagring om en av dem gått sönder?

Första verkstaden bytte vänster yttre drivknut, iaf enligt papprerna, fast problemet som nu är var på höger sida… Däremot påstod de först att mina problem berodde på en skev drivaxel (fast sen erkände de att de inte hade kollat ännu, bara att de trodde det) och att jag var tvungen att byta både axel och yttre drivknut på höger sida. De de sa att min nya drivknut hade gått sönder pga den skeva axeln (fast de missade att de var på ANDRA sidan de bytt knuten…).

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng