Sv: Re: Hjälp! Problem med tomgång+ojämn gång.

Forum Modellspecifika forum OG900 Hjälp! Problem med tomgång+ojämn gång. Sv: Re: Hjälp! Problem med tomgång+ojämn gång.

#164949
rask
Deltagare

Grejade lite med ”throttle bodyn”, gasspjäll? eller vad det nu heter på svenska. När jag har bilen avstäng klickar det mycket riktigt när jag vrider på den. Antar att det är själllägesgivaren/kontakten som låter? Stämmer det?

Nåväl, när jag startar och bilen går igång och jag därefter gasar så sticker som bekant tomgången upp till 1500-2000varv till bilen fått gå ett par minuter. Nu har jag hittat ett alternativt sätt att få ner tomgången, antingen ge en liten puff på gaspedalen eller att vrida lite snabbt på gasspjället.

Min fundering är om det kan vara så spjällägesgivaren ligger lite för nära tomgångsläget? Och att när man givit gas så triggas inte alltid kontakten.

När jag smörjde och mixtrade gasspjället så verkade intitalt som problemet hade löst sig, fick en normal start utan förhöjd tomgång. Men sen har det återkommit.

Att jag kan ”fixa” tomgången genom att ”blippa” till gasen borde vara väldigt signifikant för att spåra felkällan, frågan är vara vad det betyder?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng