Sv: Re: Hjälp! Problem med tomgång+ojämn gång.

Forum Modellspecifika forum OG900 Hjälp! Problem med tomgång+ojämn gång. Sv: Re: Hjälp! Problem med tomgång+ojämn gång.

#159561
rask
Deltagare

Ja precis, det är frågan jag ställer mig. Tog förgivet att det var motorn som gav upphov till vibrationerna, det är ju när jag belastningar motorn som vibrationerna uppkommer.

Började tänka efter lite och sökte på forumet en sväng till (http://forum.saabklubben.nu/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=137441&Searchpage=1&Main=23657&Words=drivknut+vibrationer&Search=true#Post137441).

Min drivknut, den yttre, se http://www.biltema.se/Bil—MC/Kraftoverforing/Drivaxel/Saab/900/725237-DRIVKNUT-SAAB/), är bytt i samband med att jag köpte bilen (i mitten av maj). Ca två veckor senare uppkom problemet ganska plötsligt (när jag körde rakt fram på motorvägen). Kan det vara så att gubbarna på verkstaden inte monterat den ordentligt och att den nu nu inte riktigt sitter som den ska? Eller att de gjort något fel som visat sig längre fram?

Kan det ge upphov till vibrationerna? Symptomen liknar dem i ovan tråd. Vibrationerna upphör dock när jag släpper av på gasen, det framgick inte om så var fallet för den killen, han nämner bara att de upphör vid frikoppling. Dessutom har jag ju bytt yttre drivknut och i tråden nämns inre drivknuten. Kan den nya drivaxeln ”bråka” med den inre drivknuten?

Fotnot: För dig som inte orkar läsa allt, bilen har gått 14500. Enligt ett gammalt besiktningsprotokoll finns ett ”bra att veta” var damasken skadad och det var nog det som pajade drivknuten som nu bytes.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng