Sv: Re: Hjälp. Sitter fast på Öland…

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Hjälp. Sitter fast på Öland… Sv: Re: Hjälp. Sitter fast på Öland…

#160777
turboboss
Deltagare

Hej Tack igen för all hjälp. Visst är det otroligt vad folk ställer upp. Jag hoppas att jag också kan hjälpa er eller någon annan. Här finns alltid ett garage utanför Helsingborg om någon behöver!

Hur som helst så lyckades vi ta oss hem under gårdagen, så vi är hemma på gården utanför Helsingborg nu. Den 4/8 tänkte vi åka igen så det blir lite mekande nu för att hitta felen, men det är lite lugnare i hemmagaraget ändå 🙂

Bilen gick bra när den gick men det är ibland mycket svårstartad, framförallt första gången. När den är varm så hoppar den oftast igång direkt. Men under färd så får den helt plötsliga stopp och efter det så är den lite trög att få igång men det startar till sist. Jag band fast luftrenaren på förgasaren med en elkabel så att den skulle sitta bättre. Men den sitter fortfarande och glappar. Jag kan inte dra slangklämman så hårt att den sitter fast. Någon som vet om det skall vara en packning emellan? Fästet till luftrenaren som sitter på stången till Kylfläkten är trasig och provisoriskt lagad av förre ägaren. Annars finns det ju inte några fler fästpunkter på den!?

Nu skall jag gå igenom övriga punkter här också se om det kan vara något av det. Den måste nog gå på alla tre cylindrar i alla fall, annars tror jag inte att hon hade fixat dra hem Saabon från Öland till Helsingborg så lätt, på två dagar i och för sig men ändå…

Avgasröret var nästa sak. Det trillade ju ner och hänger under bilen. Sitter fortfarande fast i främre ljuddämparen och bakre ljuddämparen men fästet på mitten av bilen är trasigt. Om någon har ett sådant så är jag spekulant!!! Just nu hålls det upp av en ståltråd. Jag tror att det var detta som orsakade avgasläckaget i motorrummet, vad jag har kunnat se så kommer det från packningen mellan grenröret och främre dämparen. Nu lurar jag också på att byta hela avgassystemet när jag ändå är där och rotar… Finns det någon som nytillverkar rostfria avgassystem till en saab 95a?

Tack igen alla!!! Det är underbart att ha ett sådant stöd när man är ute och åker.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng