Sv: Re: Hög bränsleförbrukning

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Hög bränsleförbrukning Sv: Re: Hög bränsleförbrukning

#150468
mattias e
Deltagare

Hänger på denna tråd, istället för att starta en ny.

Kollat över vad min bil dragit sedan den har kommit i trafik igen och kom fram till 1.06 l/mil med 112.2 avverkade mil och 119.06 l tankad bensin. Siffran i sig är inte skrämmande eller kanske helt onormal denna kalla årstid. Men lite dyrt är det allt då jag skämmer bort den med shells V-power då det är i stort sett helt omöjligt att hitta vanlig 98 oktan sedan E85 blev krav på mackarna. Min personliga uppfattning sedan många års körning med olika bilar och noga förd körjournal är att bilarna går bättre och mätbart billigare på högoktanigt bränsle såväl med insprutare som förgasare.

Men eftersom jag hittade mina rephandböcker jag har haft liggande på hyllan i många år så fanns där en förbrukningskurva för både modell 95 och 96 och enligt den tabellen ska inte en 95:a dra så mycket förrän i en hastighet av ca 115 km/h

Jag har mestadels haft blandad körning med inriktning på landsväg som numera pendlar mellan spannet på 70-100 km/h och turerna jag tar brukar vara ett par mil åt gången. Så en förbrukning låt säga 0.8-0.9 borde vara mer rimlig. och enligt tabellen snarare mellan 0.7-0.8 och en 96:a ca 1 dl mindre.

Motorn är nyservad, men inte av mig, men tändning, brytare mm ska vara justerat och stiften är nya. Jag ska kolla över detta igen själv, även mäta kamvinkel på brytaren för att justera in den maximalt. Hade faktiskt förväntat mig en förbrukning under 0.9 l/mil

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng