Sv: Re: Hur demontera innertak (och fönster) i en 64:a?

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Hur demontera innertak (och fönster) i en 64:a? Sv: Re: Hur demontera innertak (och fönster) i en 64:a?

#44514

Jag köpte min gummilist hos ett glasmästeri i Uppsala som pysslar mycket med bilglas. Finns nog hos många i den branschen. Viktigt är att man kapar listen någon eller ett par centimeter LÄNGRE än fönstrets omkrets så att man istället för att riskera en glipa mellan ändorna istället får dem att pressas mot varandra. Om man sedan bör lägga skarven upptill eller nedtill är jag osäker på.

Det finns olika sorter och dimensioner på dessa fönsterlister så det är bra om man har en bit av originalet att jämföra med. Till listerna hör också en ”spännlist”, också den av svart gummi, som man lättast monterar med ett bygelformat specialverktyg och lite såpvatten. Innan spännlisten sätts i är det klokt att lägga en sträng butylgummimassa under listen. Med lite tur kan man få tag på vit spännlist men jag tror inte det finns kromad/aluminium eftersom tvärsnittet är runt.

Det finns säkert exklusivare lister men den list jag köpte till Heinkeln är någon billig standardtyp. Tror jag gav två hundra inklusive lite till kaffekassan som tack för lånet av verktyg till spännlisten, såpvatten och en halvtimmes P-plats.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng