Sv: Re: Hur funkar det :Saab 900T16 Turbo 1985

Forum Modellspecifika forum OG900 Hur funkar det :Saab 900T16 Turbo 1985 Sv: Re: Hur funkar det :Saab 900T16 Turbo 1985

#145224
porsche944
Deltagare

Frikopplar den riktig när den väl tar? Annars så lufta kopplingen igen. Öppna nippeln och låt det rinna ca 10 min, fyll på efterhand. Efter detta så gör en ”riktig” luftnining, helst med lite tryck på systemet.

Blir det inte bättre så är förmodligen lamellen slut.

Växellägena, kolla att knuten är hel, är den det så justera in lägena i växelbocken. För att få bättre känsla i spaken kan man lägga in en M8 mutter mot fjädern som sitter innanför sidolocket i lådan. OBS, detta hjälper inte för lägena utan mest för spänsten i spaken.

Turbon kan du kolla med att plocka loss den slangen som sitter mellan magnetventil ( sitter sidan om tänspolen med två kablar i och 3 vaccumslangar) och wastegaten. När du tar av denna så skall det ladda utav bara hel…e om turbon är ok. Gör den det så kan du begränsa felsökningen till magnetventil i första hand.

Givetvis kollar du först att ALLA vaccumslangar är hela, från insug till mätare och från mgv.

Om allt är ok så skall den ladda till strax innan röda fältet på 4 och 5 :ans växlar.

Lycka till!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng