Sv: Re: Hur kan nåt så litet låta så mycket

Forum Övrigt SSR Hur kan nåt så litet låta så mycket Sv: Re: Hur kan nåt så litet låta så mycket

#127608

stefan w
Deltagare

Hmm, när jag tog körkort så fanns en paragraf i lagen att ”inte onödigtsvis hindra eller störa”. Vad vi än säger så finns den säkert kvar och betydelsen är solklar.

Att en tvåtaktare spyr ut elände är sant, alla tvåtaktare gör det, även gräsklippare, motorsågar, grästrimmers, snöskotrar, båtmotorer m.m. Dessa är många fler än saabarna så där bör vi klara oss, ett förbud skulle bli en omfattande historia och väcka ramaskri långt utanför saabhobbyn.

Ingen kan hindra oss att ha en hobby även om det är motorhobby, dit räknas båtar, skotrar m.m. se ovanstående stycke. Dom som sitter i bestämmande positioner lär ha en hel del av de uppräknade sakerna så jag känner mig lugn. Våra saabar står för en bråkdel utsläpp om man räknar in sveriges samlade fordonspark. Tänk på alla gamla maskiner, lastbilar, traktorer… listan kan göras lång, som används dagligen.

Vår kommun krävde i årets sopupphandling att entreprenörer skulle köra med bilar enl miljöklass Euro 5, alltså högt, du måste tanka ock köra på urea (i separata tankar) tillsammans med dieseln. Själva kör dom på soptippen med gamla dumprar och grävare från före 2000, vissa är säkert 15 år gamla. Det ser säkert likadant ut i resten av sverige så med detta som stöd vågar jag påstå att våra saabars utsläpp är ringa i sammanhangen.

Jag är dåligt påläst men jag kommer inte på några andra lättnader för vår hobby än besiktning vartannat år och skattebefrielse. Att förbjuda våra bilar skulle i förlängningen medföra att samtliga fordon som inte är miljöklassade skulle förbjudas eller att restriktioner för att köra i städerna skulle införas, vad tror ni det skulle leda till?

Att sköta sig själv och skita i andra hjälper inte långt för det finns alltid sådana som inte skiter i dig och det du gör ovasett hur du gör och det ställer till problem oavsett hur man själv gör…

Man kan ha en bil som hörs, sen kan man köra så man verkligen hörs eller smyga och göra sitt bästa att inte höras.
Det är enl min uppfattning när man kör och gör sitt bästa för att låta som man retar folk, normal framfart även om bilen hörs retar inte alls lika mycket.

Ja… nu får ni såga mig jäms med fotknölarna men så ser jag på saken.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng