Sv: Re: Hur många Saab 99 turbo finns i Sverige?

Forum Modellspecifika forum 90/99 Hur många Saab 99 turbo finns i Sverige? Sv: Re: Hur många Saab 99 turbo finns i Sverige?

#29952

Martin
Deltagare

OK, lite OT, men ett påhak till citatet.
Trots att detta var långt innan 99/900 blev lika populär som de är idag försökte vi ligga på framkant. Parallellt med anskaffningen av äldre delar gjordes många försök från att få ta del av 99/900 delar och produktionsverktyg.

Vi fick upprepade löften, men det hela försvårades bland annat av att kontaktpersoner/ mandat/arbetsuppgifter skiftade inom Saab reservdelsverksamhet. Trots bra stöd från bland annat T Åhman och P Bäckström vid den här tiden, var det ofta som vi i efterhand fick höra om utskrotningar. Mycket tråkigt.

”En glädje i smolkbägaren” är ju trots allt att det finns mycket gemensamt mellan 99/900 och mycket går fortfarande att finna i skrotarnas vrår och hos reservdelsfirmorna. Jag försöker att spara så mycket jag har möjlighet till, men intresset verkar fortfarande vagt.

@topponaut wrote:

Tyvärr stannar väl ett och annat projekt av då det är svårt att hitta delar. Då SAAB-klubben jobbade på att köpa delar till 93/95/96 skrotade SAAB ut alla 99-delar.
En av mina vänner fyllde i mitten av 80-talet upp en kontainer med el-styrda ytterbackspeglar till 99 och den skickades till skrotning. Det var nog många 99-delar som gick det ödet till mötes… 👿

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng