Sv: Re: Hur montera saab 99 styrservoväxel på en saab 99?

Forum Modellspecifika forum 90/99 Hur montera saab 99 styrservoväxel på en saab 99? Sv: Re: Hur montera saab 99 styrservoväxel på en saab 99?

#45494
anders g
Deltagare

På min beg styrservoväxel, såg att den del av axeln med splines på (som rattstångsknuten är fäst i) som sitter på styrservoväxelns spindel, är lös relativt den inre ”delen” på spindeln/axeln. Om man kollar in änden så ser man hur den är uppbyggd. Dessa två delar ska vara låsta till varandra med ett styrstift el liknande men har glappat upp vilket resulterade i ett rattglapp som inte var välkommet… Jag mätte i båda ändar på hålet som stiftet sitter i och det såg ut som om ena hålet hade litet större diameter än det andra, kanske beror på slitage eller att hålet/stiftet är litet koniskt, någon som vet?

Måste försöka få ur stiftet och sätta i ett nytt för att få bort glappet, efter att först ha brotschat upp hålet så det blir snyggt igen. Någon som vet om det bara är att slå ut stiftet eller är det eg en nit så den måste borras ur ?

Dessutom måste utrymmet mellan de två axeldelarna tätas antar jag så ingen hydraulolja kan läcka upp där…

MVH /Anders

PS..väntar fortfarande med spänning på litet bilder på originaluppsättningen… 🙂

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng