Sv: Re: Hur pass törstig är en trimmad TT motor egentligen

Forum Övrigt SSR Hur pass törstig är en trimmad TT motor egentligen Sv: Re: Hur pass törstig är en trimmad TT motor egentligen

#126607

kalle .p
Deltagare
Lars M wrote:
Kalle P. har du kollat upp:

– Förgasaren med bestyckning.
– Tändning.
– Bränsletryck.
– Choken. Ligger choken på utan att du märker det? (justering av wiren så chokespjället öppnar helt då du inte vill ha choke)
– Hur gammalt är luftfiltret? (smutsigt filter=choke).
– Handbromsen, har du släppt på den…. 😉

Det låter som om du ”eldar för kråkorna”

Någon mer som har något tips på vad det kan bero på?

En tanke till, har du varit på överströmningskanalerna och filat?

Visst låter det mycket med 2,7 liter milen. Har ju en rally trimmad motor enligt Saab trimmanvisning RCT-806 men jag kör med enkelförgasrare mot sportmotor i trimmanvisningen.

Använder mig inte av choken så det kan inte vara den som har fasnat.

Angående motorns bestyckning så ligger avgas tempen just runt 600 grader så även den ligger som den skall. kör med ett skummgummi filter som inte är lite lätt att sätta igen som ett papperfilter. Även om det kanske är dags att se över mitt skummgummi filter.

Nu när man tänkte efter så var det mer fullgas körning rally en inspererad gatukörning och när du läser vad dom andra rally saabarna har för förburkning så ligger jag ändå inte i topp men ändå bra nära.

Dessutom så kan jag säga att det var länge sedan min bil gick så bra som den gjorde i lördags har haft en det strul med instälningar och tändstift men det är nu löst.

Jo denna gången var faktist inte handbromsen dragen som den var under första repan i Uddervalla i våras :whistle:

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng