Sv: Re: Hur vårdar du din bil?

Forum Övrigt Off Topic Hur vårdar du din bil? Sv: Re: Hur vårdar du din bil?

#178534
9k94
Deltagare

När jag hade garage att stå i så fick jag polerat 6 bilar. Både metallic och solida färger.

Det jag har använt då jag började var Smartabs Amaze Tuff, Mirror Image och Platinum. Funkade fin fint men sen ville jag prova på ett annat märke och de blev det 3M. Fast Cut Plus(grön kork), Polervätska(blå kork) och Polervax Rosa. Maskinen som jag använde var Biltemas dubbelhuvade polermaskin. Efter fyra bilar så var det dags för att byta kolen i maskinen!

Har inga bilder att visa just nu. Men skall ha på en bil jag gjorde i ordning till en arbetskamrat.

När det gäller tvätt så är det på med Smartabs Power avfettning. Löser tjära, salt mm. Funkar superbra. Innan jag börjar spola så sprayar jag på fälgarna med Sonax Fälgrengörning. Låter de båda medlen verka sen spolar jag av. Har dock bara tillgång till vanlig trädgårsslang funkar väl men skulle haft en högtryckstvätt.
Schampot jag använder är Smartabs Wash & Wax. Enligt han som rekondade min ena bil innan jag gjorde det själv sa att det schampot är bra. Och jag håller med honom. Tvättade en bil som jag aldrig polerade och det pärlade sig på den lacken när det regnade. Så det schampot återvaxar varje gång man tvättar.

Alla svarta lister tar jag Vinyl Shield från Smartab funkar som sagt bra för mig.

Måste erkänna att jag är väldigt slarvig med att göra rent invändigt. Men oftast så är det inte så skitigt. Är mest på hösten och våren de är som värst. Måste köpa Smartabs Leather Cleaner. Har deras Leather Feed men måste har Clenern för att rengöra och mjuka upp skinnet. Men är så förvånad över att ”proffs grejerna” är så dryga om man jämnför med grejerna som vanliga Svensson köper. Men man får ju vad man betalar. 😉

Mvh
Turbo4

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng