Sv: Re: Hvor kjøpe nye kolvar?

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Hvor kjøpe nye kolvar? Sv: Re: Hvor kjøpe nye kolvar?

#41536
rally
Deltagare

Jag har haft någon sats GPM kolvar förut & de hade minst sagt dålig livslängd. Detta var i en otrimmad motor. Kolvringarna glappade upp sig väldigt snabbt. Jag fick då höra att detta var ett vanligt problem med dessa kolvar samt att de ej rekomenderades för trimmade motorer. Kolvtoppen var mycket tunn. Jag vill på peka att detta var för över 10år sedan & kolvarna var ej inhandlde i Trollhättan. Jag vet dock att fler har haft detta problem under åren.
Jag köpte även en rally 64.a för något år sedan & i den satt det ovan nämda kolvar. Det blev hål i kolvarna för den nya ägaren efter mig dock bör det tillägas att det var en tävlingsbil & det skedde under träning. Även här var kolvringsspåren otroligt stort spel på.

Men kanske har de börjat göra bättre grejer på senare år.

Peja´s kolvar liksom de jag har är Amerikanska kolvar ifrån Chip Lamb. De är inte några Hepolite kolvar. Mer lika saab orginal sportkolvar. Fungerar fint men man måste läsa monteringsanvisningarna mycket noga.
Jag har sådana i min Sport-64 rallybil sedan 1år tillbaka. Vinnaren utav rallycupen sedan 2 år tillbaka. Största problemet med dem är kolvringarna enligt mig.

Niklas gjutna kolvar har jag inga erfarenheter utav. Hans race kolvar däremot……. Inte så nöjd med dem…….

Håller just nu på att prova ytterligare en modell kolvar. Ser lovande ut men de har inte hunnit bli provstartade ännu. Blocket är på borrning.

Håller även på med en motor med smidda Tyska kolvar. Ser lovande ut.

Känns som att det skulle kunna finnas en marknad för riktigt bra kolvar med bra kolvringar till rätt pris.

Detta är mina erfarenheter inom ämnet

/Fredrik

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng