Sv: Re: In med 92´an i verkstan

Forum / Övrigt / Projekt / Min bil / SAAB 92 -56 (In i garaget och fixas) / Sv: Re: In med 92´an i verkstan

    april 19, 2007 at 21:25 #105449

    Update:
    Så.. inte blivit så mycket gjort pga. allt annat man skall hinna med men, lite ny plåt har jag petat dit..


    Ny plåt isvetsad där hålen för extravärmepaketets slangar + divere annat var upptaget.


    Batterihyllan var ju kass i ena hörnet så den nytillverkas. Dessutom var ett extra hål upptaget för en “sprutavärmepåpassagerarensfötter” monterad från en annan 92´a… RENSAS!!


    Nytillverkning av batterihylla.
    Då det rinner “hotrodblod” i mej så är jag som många förstår definitivt ingen orginalfantast. Visst uppskattar jag även orginalbilar men.. & Volt elsystem känns tämligen pase´ och uppdatering från 6V till 12V var planerad redan innan hämtning. Då det dessutom är uppenbara svårigheter att få ett normalt (läs mindre dyra) 12 Volts batteri att ta plats i orginallådan så är det bara fördelar med en helt ny. Batterihyllan görs bra prexis efter orginalutförande förutom.. Den blir ca. 3 centimeter bredare. Alltså så mycket som behövs för att ett vettigt batteri skall få plats.


    Jaha… montering av den nya batterihyllan.


    Blankt å fint.. har även lagt igen diverse hål efter en vindrutespolningsanläggning där det satt tre.. jag upprepar TRE! dubbelmunstycken iborrade i luftintaget nedanför vindrutan. Inte annat säga att Allan var lite inovativ där för tre munstycken sitter det även på min 9-5´a 😉

    Fortfarande INGEN som kan svara på grönfärgen och vad den har för kod i dag??