Sv: Re: Inget ”surrljud” när jag vrider på nyckeln 900 t8.

Forum Modellspecifika forum OG900 Inget "surrljud" när jag vrider på nyckeln 900 t8. Sv: Re: Inget ”surrljud” när jag vrider på nyckeln 900 t8.

#181102

granberg
Deltagare

@henrikg wrote:

Det kan vara ventilen som styr bränslemängden som surrar? Den låter alltid när motorn är igång/startas. Sitter bredvid bränslemängdsmätaren, mot blinkersen till. Det är den styrboxen påverkar för att styra bränslemängden på T8/i8 med katalysator för att klara lambda 1 samt uppfetning vid kallstart m.m.

/Henrik

Okej, tror att jag vet vilken du menar.

Vet du hur kablarna på den ska vara kopplade, eller spelar det ingen roll? Sitter en anslutning med två trådar och en anslutning med 1 tråd. Jag märker ingen skillnad om dessa skiftas.

Jag har skruvat lite ikväll i saaben.

Började med att ta upp spridarna efter jag stängt av motorn. La ett papper under och det läkte mycket från en spridare även litegrann från en annan.
Bytte ut de två spridarna mot två andra. Testade sedan igen, men motorn var inte lika varm. Då läkte det inte alls lika mycket. Det verkar som att spridarna läker ytterst lite nu.

Sedan så tog jag lös ackmulatorn. Fick bara bort ena anslutningen, den andra som är slangen till bränslefiltret fick jag skruva lös från bränslefiltret. Vågade inte dra så hårt så att den kunde gå sönder.
Bytte även avluftningsslangen på den. Smorde upp den med 5-56 och blåste rent.

Men hur är en ackumulator uppbyggd? Testade blåsa i slangen från båda hållen och det blåser ju rakt igenom? Även om man blåser med luft från munnen så susar luften rakt igenom.

Är det bara en behållare, som en liten ”tank”?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng