Sv: Re: Inkoppling av gammal Clarion Equalizer

Forum Modellspecifika forum OG900 Inkoppling av gammal Clarion Equalizer Sv: Re: Inkoppling av gammal Clarion Equalizer

#43462

henrikg
Deltagare

@Psycho Dave wrote:

Jag har den radion och den EQn, tyvärr så saknar jag skarvkablarna jag med :sad

Jag kollade på kabeln i kontaktdonet och det var en salig blandning av kabeltjocklekar och skärmade signalkablar om jag minns rätt. Jag letade efter sådan ett tag men gav sedan upp. Dessutom så strular min radio och är svår att starta men ska titta på det någon gång. Min radio är ju från USA och de har ju annorlunda kanalindelning på frekvenserna så det lirar inte helt hundra, man kan kan tex bara få in 93,9 – 94,1 – 94,3 – 94,5 – 94,7 – 94,9 osv. I Östersund så ligger tex P3 på 94,0 men om man kör på 94,1 så fungerar det för det mesta.

Uppdatering, här har jag skrivit om detta på gamla forumet.

http://forum.saabklubben.nu/ubbthreads.php?ubb=showflat&Main=20570&Number=118795#Post118795

Ojoj! Det var ju iallafall lite framsteg! Jag tror ju att kablarna bara är ”raka” och man behöver endast ha en med samma pin-konfiguration, det finns massor av sådana kablar på Ebay i USA t.ex:
http://www.ebay.com/itm/CLARION-13-PIN-DATA-C-BUS-CABLE-CCA329-20FT-/120888620490?pt=US_Audio_Cables_Adapters&hash=item1c2585f5ca

Är lite inne på att köpa en sådan och klippa sönder, jag tror inte dom har skärmningarna på rätt kablar osv! Mitt största problem är dock att jag inte vet vad för spänningar som stereon lägger ut på dom olika pinnarna till EQ:n, har du möjlighet att kolla detta?
Jag började göra ett dokument:
http://files.doda.se/SaabClarionStereo/ClarionEQ_Pinout_my86-87_NOT%20COMPLETE.pdf

Mvh
Henrik

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng