Sv: Re: Inställning av kopplingsspel

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Inställning av kopplingsspel Sv: Re: Inställning av kopplingsspel

#71208

Nu går våra uppfattningar lite isär Johan!

Jag citerade verkstadshandboken, där det står att man bör märka alla delar, för att få dem på samma plats igen! Jag har själv ”slarvat” mot detta och inte märkt några vibrationer pga obalans. Men jag tycker nog att det är viktigt att man gör en ”grundinställning” av hela ”kopplingspaketet” innan man sätter det på plats igen. Det kan undvika att man får ”riva ut” det igen! Det är där måttet 26 mm kommer in. I alla de fall jag har haft isär motorer/bytt kopplingar, så har jag lytt dessa råd. Och därmed aldrig haft några bekymmer med kopplingsspel! Det går ju nämligen att justera ”rätt friskt” när man sätter ihop paketet igen. Nu har jag mest sysslat med kopplingar på 2T. Vet inte om det är lika känsligt på V4-lådorna.

Du har nog rätt vad avser balanseringen. De olika delarna är antagligen inte balanserade tillsammans. Men de är balanserade! Det kan man se på de urborrningar som finns på svänghjul och tryckplatta. Så; trots allt; för att undvika problem så rekommenderar jag att sätta ihop som man tog isär!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng