Sv: Re: Intressant startfenomen…

Forum Modellspecifika forum OG900 Intressant startfenomen… Sv: Re: Intressant startfenomen…

#180826

lukas900
Deltagare

Oj! Så imponerande snabba svar! Tack så hjärtligt för era snabba reaktioner! Varför har jag inte använt detta forum tidigare?

Ja, nu får jag använda startgas alltid när motorn är kall. Batteriet är ett nytt från Mekonomen. Det gamla hade spruckit i kylan, så det funkade inte någon vidare bra… Mekonomens batterier ska ju vara väldigt bra i kyla, och har ju lång garanti.

Tändstiften är nya. Tändkablarna ser väldigt nya och fräscha ut, verkar nyligen vara bytta, liksom de flesta ”slangar” och kablar under motorhuven! Ägaren innan mig har haft bilen med motorvärmare hela vintern, och senaste två åren har den endast gått ca 200 mil om året. Jag kör betydligt mer, och har inte använt motorvärmaren. Så kanske har bilen blivit bortskämd innan, och nu blir bortskämd med startgas… ?

Kallstartventilen har jag inte kollat, var sitter en sådan? 😕 På namnet låter det ju dock som något lämpligt att kolla upp…

Det jag kan märka med bilen när den inte startar är ljudet, och jag funderar på om ljudet är ljudet av att en rem slirar, eller inte orkar… Men det kanske är lite bakvänt… Ett nytt luftfilter ligger i baksätet, och är inte isatt, vet inte om det kan bidraga. Oljan är nybytt med filter osv.

Bilen ligger på ca 17500 mil, och generatorn är inte bytt. Å andra sidan laddas batteriet som det ska.

Bränslefilter är nog inte bytt på ett bra tag ser det ut som.

När den går på tomgång låter det fint, och när jag kör fungerar den maskinellt utmärkt. Det är bara själva startögonblicket som är ”något tveksamt”…

Förra ägaren påstod att han aldrig haft problem med den, och första dagarna startade den utan problem. Köldknäppen förra veckan var första tillfället då den inte startade. Sedan har det varit tvunget med startgas varje gång.

Någon sade: ”På 80-talet startade ju alla sina bilar med startgas…” 🙂 Vet inte riktigt om det stämmer… jag föddes då någon gång under det årtiondet, så jag har inte riktigt något minne av hur man startade bilen… … … Men Saab var/är ju känt för att starta i kyla också!

Önskar er et uppmuntrande årsskifte och ett gott nytt år 2011!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng