Sv: Re: jobbig bränslemätare slut på ideer

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT jobbig bränslemätare slut på ideer Sv: Re: jobbig bränslemätare slut på ideer

#138327
hotrodder
Deltagare
soulmannen wrote:
jag o kg gjorde lite tester igår men inget hjälpte, så just nu är idderna slut.
mätte kablarna o det är inget brott på dom.
vi provade även att dra nya sladdar direkt till mätaren, det hjälpte inte,
provade några fler mätare, det hjälpte inte,
slipade jordningskontakten både vid amaturen o karossen, det hjälpte inte.

så det som återstår att göra är att ta en bil med fungerande armatur o koppla sladdar ifrån den bilen till min bil för att se om det funkar, lite krångligt ja vet men när ideerna är slut så får man börja på dom mer knäppa ideerna.

har ni fler ideer så är de välkommna.

Lugn nu… som jag läser dina inlägg har du testa allt men sakligt och i tur och ordning…

1, Jordkabeln mellan tank och kaross = Ohm mät (samma värde mellan två punkter på karossen som kaross-tank) Se till att anslutningspunkterna är helt ok.
2, Kabel mellan givare – mätare = Koppla loss kabeln både på givaren och mätaren, Ohm mät själva kabel för att konstatera inget avbrott föreligger OCH… Ohm mät sedan kabeln mot kaross för att utesluta kortslutning i kabeln mot jord.
3, Givaren = Plocka ur armaturen ur tanken, Ohm mät mellan chassiet på armaturen och anslutning. Nu minns jag inte från vilket håll men, med med flotören i ”fullt” eller ”tomt” läge skall värdet vara noll för att sedan gradvis öka när du rör flotörens arm.
4, Mätaren = Du har två stift i rumpan på mätaren så mät och konstatera du har plusspänning från tändningen till mätarens ”plus-sida” Den andra kabeln från tankens givare är ju ”minus-sidan” Sitter dessa kablar rätt? om så… Kolla mätarens funktion genom att koppla plus 12V på ena stiftet och mätarens chassie mot jord. Anslut en kabel på mätarens minussida och lägg den direkt mot jord. Mätaren skall då antingen slå max (minns inte) eller slå från max ner till noll.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng