Sv: Re: Justera förgasare / CO-halt 99:a

Forum Modellspecifika forum 90/99 Justera förgasare / CO-halt 99:a Sv: Re: Justera förgasare / CO-halt 99:a

#150658
normark
Deltagare

Jag tänkte återkoppla hur det gick. Med en dag tillgodo på ombesiktningsperioden så gick bilen igenom med bra CO-värden. Den går dessutom alldeles utmärkt.

Eftersom det är svårt att få tag på originalverktyg så fick jag tillverka ett själv. Helt enkelt en rund stång med ett spår i ena änden. Man kan öppna locket för förgasaroljan, sticka ner verktyget och skruva. Medsols höjer nålen, motsols sänker nålen. Man får dock vara försiktig när man skruvar så man inte vrider sönder membranet. Originalverktyget är utformat så att det håller allt på plats och inget kan vrida sig. Man kan dock öppna hela locket, ta loss dämpkolv, nål och membran från förgasaren och skruva. Eftersom det är lite trial and error med hur mycket man får skruva är det dock enklast att göra det med allt på plats och motorn igång.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng