Sv: Re: Kan man lita på (GM) SAAB!

Forum Övrigt Off Topic Kan man lita på (GM) SAAB! Sv: Re: Kan man lita på (GM) SAAB!

#116162

timo m
Deltagare

Mycket att fundera på. Vem äger företaget, varifrån kommer och hurdan är ägaren? Hur leds företaget? Vad sker inne i företaget rent operativt? Vad produceras… Ägaren bestämmer, skjuter till pengar när det behövs, tar hem vinst när det går. Helt OK. Kanske har GM räddat SAAB i någon mening men vilket SAAB återsår efter det?

Mina funderingar handlade enbart om produkten i sig. Alltså det som ägaren GM bestämt sig för att vilja sälja. Och det är där jag ser ett sluttande plan som gör mig betänksam när dert gäller GM:s sätt att utveckla (avveckla) SAAB, så som jag har lärt känna produkten.

Tänk om något av den oerhörda pionjäranda, uppfinningsrikedom, framsynthet, energi, kvalitetstänk, you name It som hela SAAB (alltså tidigare även flyg, datorer, lastvagnar…. ett imponerande stycke svensk industrihistoria – och nutid!) kännetecknats av kunde bli kvar som ”DNA” även för kommande SAAB bilar.

Det är där jag inte känner igen mig i det jag köper (bilar alltså) längre. Jag befarar att GM är på väg att fördärva ännu ett varumärke och även SAAB bilarna slutar som vilken massproducerad, könlös bil som helst.

Det har sagts förr om Jänkare; bilar blir inte ”premium” bara för att man tjatar om det. ”Premuim” är inget marknadsföringskoncept. Det är på riktigt. ”Premiumkunder” är uppmärksamma, ställer krav men sätter också värde på riktig premium, dvs betalar bra. Något som europeiska biltillverkare varit överlägsna på hittills, nu även japanerna. USA ligger långt efter med sin övertro på marknadsföring och lätt patetiska dekaltrimning av bilar.

Apropå Subaru, vilken resa 😉

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng