Sv: Re: Känner någon igen sig

Forum Övrigt Allmänt Känner någon igen sig Sv: Re: Känner någon igen sig

#167187
turboande
Deltagare

Visst känner jag igen mig i detta!

Vi kan ju börja med för 26 år sedan när mamma, brorsan och jag var i affären på lördagen. Brorsan ville ha lördagsgodis, jag sket fullständigt i godiset, det blev alltid en leksaksbil istället.
Jag tror vi mer eller mindre är programerade att bli de vi blir (självklart påverkar ju miljön med). Den starka samlarkänslan har funnits så länge jag kan minnas. Leksaksbilarna blev pedantiskt uppställda på bordet i rummet. Lego kunde man ju sitta med i 12 tim i sträck och bygga med (där har vi ingenjörssidan).
Nu låter det ju som jag är en ultranörd och det är jag ju inte riktigt…
Som tur är så är jag social begåvad också, och jag har flickvän och kompisar som inte bryr sig om saab 🙂

Det lite tragik-komiska över detta är att om jag fick göra ett val så skulle jag nog vilja ändra min personlighet till en icke samlare. Nu har man ju ett val, men samlarpersonligheten är oerhört stark. Visst jag har bara 4 bilar, men blocket kollas varje dag. Nu är jag inte så jättemycket i garaget längre, någonstans inser man ju vilka nivåer som gäller för ens välbefinnande.

Nu är det ju så väl att det är även min kreativa sida som hobbyn får mätta, utan renoveringsprojekt skulle jag knappast samla på bilar. Den delen är nog ännu starkare än samlandet, eller lika stor i alla fall. För sälja de bilarna man gjort i ordning kommer ju inte på fråga.

De senaste 15 åren har siktet varit inställt på maskinhall, ladugård när hus kommer letas. Nu är det rätt så nära för husköp inom den närmsta tiden.
Så jag får väl hoppas jag inte hittar en allt för stor gård… Planen är att fylla dessa med saabar som annars skulle skrotas bort samt lite rariteter.

Det som balanserar upp mitt bilintresse är delvis mitt musikintresse, som på sitt sätt inte har detta jäktande efter materiella ting.

900 Turbo "lyx" -83
9000 Aero -93
9-5 Arc -05
9-5 Vector -08

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng