Sv: Re: Kjøpe torp i Sverige.

Forum Övrigt Off Topic Kjøpe torp i Sverige. Sv: Re: Kjøpe torp i Sverige.

#154560
ingvar k
Deltagare

Det här är några tankar men inget uttömmande svar.

Egentligen så behöver du nog inte vara orolig över att en mäklare inte är inkopplad.Han/hon tar inget ansvar för fastighetens skick utan fungerar som en länk mellan säljare och köpare. Som köpare har du en långt gående undersökningsplikt, liksom säljaren har en upplysningsplikt. Om du inte själv kan så mycket om fastigheter så kan du anlita en oberoende besiktningsman.

En viktig sak, är säljaren verkligen lagfaren ägare till fastigheten? Det har förekommit att fastigheter sålts av någon annan än ägaren.

Tanken att anlita en mäklare är bra i alla fall, fast han kanske vill ha provision av dig, ev kanske han hjälper till med pappersarbetet mot en fast kostnad. Många banker brukar även kunna hjälpa till med kontraktsskrivning, handpenning/köpeskilling, så att den delen går riktigt till. Till en viss del beror det väl på hur mycket pengar det är fråga om för köpet.

Googla t ex på ”köpa fritidshus” och ”fastighetsregistret”

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng